Осемте луксозни автомобила, които съдът издаде разрешение да бъдат иззети от

...
Осемте луксозни автомобила, които съдът издаде разрешение да бъдат иззети от
Коментари Харесай

Като арабски шейх! Румен Гайтански-Вълка с автопарк за над 15 милиона

Осемте първокласни автомобила, които съдът издаде разрешение да бъдат конфискувани от Румен Гайтански-Вълка и които се подозира, че са били закупени с пари от заема, провиснал от Българска банка за развиване, са на стойност минимум 20 милиона лв.. Това написа ПИК, като се базира на свои източници.

 

Съдът е дал позволение да бъдат конфискувани 8 автомобила -  3 от тях: " Бугати ", " Ролс Ройс " и " Мерцедес " са открити. Останалите 5 се търсят, оповестява Българска национална телевизия.

Според оперативни данни, откакто в петък Гайтански се е прибрал в България, два дни по-късно още веднъж е напуснал страната в посока Гърция, написа Новини Бг.

Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Антикорупционната комисия откриха трите автомобила в базата на сметосъбиращата компания на Гайтански - " Волф ".

Бугатито, което прокуратурата снима и сподели, е първото в България. Хиперколата, желана от най-заможните мъже в света, е притежания на олигарха още от 2006 година Тогава Гайтански брои за нея рекордните в тези години 1.6 милиона евро.

За своето време тази кола се смяташе за най-бързата в света, а компанията производител пусна в продажба единствено 400 бройки. Интересна детайлност е, че даже султанът на Бруней не има тъкмо този модел.

Друга кола от сбирката на Вълка, която бе конфискувана, е " Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe ", на стойност близо 1 милион лв..

 

Черният Mercedes-AMG GT63 S E Performance, е най-бързият сериен модел на немския авто тръст. Ускорява до 100 км/ч за 2,8 секунди и коства 400 хиляди лв. без спомагателните екстри.

Гайтански, в офисите на който през днешния ден започна разследването поради необслужвания заем за 150 млн. лева, провиснал държавната Българска банка за развитие, е пръв притежател у нас и на още един супер автомобил - колекционерския " Мерцедес F1 Макларън ". От него са създадени единствено 150 екземпляра, като цената му е съвсем 1 милион евро.

Една от колите, на която към момента местоположението не е известно, е наследник джип " Ламборгини Урус " също за близо 1 милион лв., създаден по поръчка особено за Вълка.

Според осведомени с автопарка на Гайтански, той е закупил супер автомобила (снимки 1 и 2) преди 5 години непосредствено от завода на реномираната марка в северния италиански град Сант’Агата Болонезе.


Преди няколко години олигархът, който се чака да бъде с изключение на за национално търсене, бе засечен от папараци на столичен бул.. Ламборгинито, естествено, е снабдено с регистрационния номер, с който се отличават всички коли на Вълка - единствено с осмици.

 

Няма диря към този момент и от " Мерцедес Майбах " (снимка 3) от най-ексклузивната трансформация S680, с който някогашният необут на боклука в София бе видян при започване на 2023 година Немската лимузина с внушителният 12-цилиндров мотор, на стойност най-малко 500 000 лв., постоянно можеше да бъде засечено пред централния вход на хотел " Маринела " в столицата.

 

" Не е изключено лимузини на Вълка да има в гаража в Боянския сарай на Доган. „ Два „ Майбах “-а са подарени от Вълка на Доган, в случай че писмено не са трансферирани, то е допустимо тези първокласни коли да са в по този начин нар. „ сарай “ и да се търсят “, написа 24rodopi.com, визирайки източник, осведомен с „ топ подаръците за Шефа “.

" Самият Доган призна на 31 март 2018 година, че е получил „ Майбах “ за рождения си ден ", написа още 24rodopi.com.

Ориентировъчно, цената на изброените шест от общо 8 коли, които подлежат на изземване от Вълка, приближава 15 милиона лв..

 

Акцията против Румен Гайтански - Вълка се организира по едно и също време в София и Кърджали. Претърсена е и компания с адресна регистрация в Кърджали, за която има данни, че е получила 30 млн. лева от усвоен заем, оповестиха проверяващите.

По неофициална информация са събрани задоволително доказателства за покачване на обвинявания на Румен Гайтански и Стоян Мавродиев. Решението е в ръцете на прокуратурата след привършване на дейностите по следствието.

Има данни, че шефът на компаниите бенефициенти е напуснал страната, заради което същият ще бъде задочно упрекнат и разгласен за търсене. Същото се отнася и за някогашния шеф на ББР.

Преди няколко дни антикорупционната комисия заяви, че са почнали инспекция за отпущането на заем от държавната Българска банка за развиване (ББР) на компанията на Гайтански " Роудуей кънстракшън " през 2019 година

Става дума за 150 млн. лева, за които е обещано поръчителство – контракт за доставка на интертни материали, подписан с друга компания под контрола на същия предприемач.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР